top of page
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

Mi is a jegyesfotózás, másnéven E-session? 1. rész

Ha az ember már régóta benne van valamiben, evidensnek veszi, hogy más is tudja azt amit ő, de ez egyáltalán nincs így, erre világított rá az egyik párom minap!


Egyik páromnál belefutottam, hogy a mega csomagot választották az esküvőjükre, amikor is a vőlegény hozzátette, hogy szeretnék igen a jegyesfotózást is, bár fogalma sincs róla, hogy mi is az. Innen jött az ötlet, hogy pár dolgot tisztázzunk is a házasulandók fejében, hogy könnyebben el tudjatok igazodni az esküvői fotózás világában.


Szóval beszéljünk arról, mi is az a jegyesfotózás, jegyesség.  Esküvő előtti időszakban, az eljegyzés után jegyben jár a páros, amit az eljegyzési gyűrű, jegygyűrű szokott a menyasszony kezén leginkább szimbolizálni. 


Vannak olyanok is, akik már esküvő előtt is hordják a karikagyűrűt, ha már megvan, csak mondjuk a másik kezükön, mint amin a szertartás után, ez amúgy vallástól függ, hogy ki hol hordja.


Visszakanyarodva a jegyességhez, ha már ott tartotok, hogy szervezitek az esküvőtöket, akkor az elsők között szokott lenni a fotós kiválasztása is, akinél érdemes személyre szabott árajánlatot kérni, de jó ha a weboldalán tudtok tájékozódni, hogy mégis milyen árfekvésűek a csomagjai és miket is tartalmaznak ezek.


A jegyes fotózás nálam legnagyobb csomagban benne van, de kisebb csomagokhoz is kérhető külön díjazás ellenében. Olyan is előfordul, hogy valaki csak a jegyesfotózást kéri, hogy megismerje a fotóst és ezután döntsenek mellette, ezt akkor ajánlom, ha még messze van az esküvő, mert a naptárak gyorsan tudnak teli és a végén nehogy hoppon maradjatok.


Mi is ez az egész, mire jó, miért érdemes kérni?


Esküvő és családalapítás előtt álló párok első közös fotózása szokott általában lenni a jegyesfotózás, ahol kötetlen, felszabadult fotókat tudunk készíteni, az általatok választott kedvenc helyszíneteken, a megfelelő napszakban. Sokszor ez az első közös találkozás, ami arra is jó, hogy ne az esküvőn legyen a személyes megismerkedés első fázisa, hanem akkor már egymást ismerve gördülékenyebb tudjon lenni a kommunikáció és ti is komfortosabban fogjátok érezni magatokat az esküvő napján, mert már tudjátok, hogy milyen is amikor fotóznak benneteket.  


Mikor érdemes a jegyesfotózást megejteni és milyen hosszúságú?

Mit kezdjetek a képekkel?


Én azt szoktam javasolni, hogy az esküvő előtt 2-3 hónappal célszerű, hogy készen legyenek a fotók a nagy napotok előtt, hogy tudjátok az elkészült képeket használni akár meghívónál, dekoráció részének, köszönőajándékon vagy akár Facebook eseménynél.


 

Általában tavasszal, nyár elején szoktak lenni a jegyesfotózások, mert ha beindul az esküvői szezon, nekem is kevesebb időm van és a hétvégi dátumok is telítettek, így inkább a hétköznapok délutánjai szoktak preferáltabbak lenni. Maga a fotózás időtartama 1,5-2 óra összességében, ha barangolós helyszínen vagyunk, de lehet ennél rövidebb is, bár mindig szoktam találni még egy-két helyet ahol mondom, hogy álljunk meg, mert ez tök jó helyszín lenne pár képhez.

 

Délutáni időpont a legkedvezőbb erre a fotózásra, amikor már szépek a fények és nem éles árnyékok jelennek meg a tűző nap hatására. Naplemente szokott lenni az ilyen fotózások vége, de városon belül akár a kékórába is belecsúszhatunk, ha olyan a helyszín, érdemes ezek szerint megbeszélni a kezdés időpontját. Van, hogy a kiválasztott helyszínen a naplementét befolyásolja a terület fekvése, egy nagy épület vagy egyéb tényezők, ezért is jó előre tervezni. Sokszor ehhez különböző applikációkat is előveszek, hogy pontosabb képet kapjak a fényekről, igyekszem mindenre gondolni!


Ha szívesen olvasnátok a jegyesfotózáshoz kapcsolódó további tudnivalókról, akkor kattintsatok ide.


További képi, videós tartalmak miatt pedig kövessetek be Facebook-on, TikTok-on és Instán is a hírlevélre is iratkozzatok fel, hátha egyszer végre elkezdek írni!


Köszönöm, ha velem tartasz,

Kriszta

 Comentários


bottom of page