r & zs esküvő
top of page
  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page

r & zs esküvő

Végre eljött fél év utána az, amikor nekiülök és elmesélem Rita & Zsolt történetét egy aranyat érő májusi napon.

Mindenki elkezdi valamikor, valahol (lehet, hogy ez nagyon közhelynek számít, de akkor is igaz főleg ennél a történetnél... esküvőnél, esküvőfotózásnál). Igen, eljött az, amit igazán szeretnék csinálni, esküvőt fotózni, sodródni az árral és a megfelelő pillanatokat elkapni a legjobb tudásom és meglátásom szerint, a napból a maximumot kihozni az utolsó szuszig, akár 16 órán át is toppon lenni.

Majdnem 1 évvel ezelőtt keresett meg Rita és Zsolt, egy ismerős által, hogy szeretnék, hogy én fotózzam őket a Nagy napon. Első körben nem is akartak fotóst, de HÁLA - utólagos köszönet is érte - a barátoknak rábeszélték őket, hogy változtassák meg a véleményüket és mégis örökíttessék meg az eseményeket, mert később megbánják, ha nem így teszik.

Felvettük a kapcsolatot és elkezdődött az egyeztetés a polgári-, templomi- és a kreatív fotózásról.

Személy szerint, ha a lehetőség engedi szeretek a párokkal, személyesen, de emailen többször is egyeztetni, helyszínt bejárni, apró részleteket a kiegészítőktől kezdve a pár közös dolgain át megtudni, hogy ezzel is személyesebbé tudjam tenni a fotózást és egy akadálytalan nap megvalósítását.

Csodálatos helyszíneket néztünk meg az esküvő előtti hónapban, de sajnos a május elég esősnek ígérkezett és el is mosta az eredeti terveket, így egy belső helyszínre kényszerültünk, de egy esőmentes kis időben a "természetbe" is kimerészkedtünk.

Kreatív képeket a pénteki napon készítettük, hogy az időrendbe beleférjen és eseő esetén legyen dupla esélyünk kinti képeket is készíteni. Végül mindkét nap esett... de szerencsére ez nem törte kedvünket és szerethető képek készültek.

Van egy híres, vagy inkább hírhedt férfi... talán te is ismered!?

Murphy...

Ugye már dereng valami! Na, ő az aki a szombati ceremóniákon váratlan vendégként képviseltette magát, rögtön az ELSŐ bevetésen... kell ennél jobb (?) nem vagy elég izgatott, hogy mindent úgy tekerj ahogy kell, le nem maradj semmiről, ne legyél senki útjában és még sorolhatnám és erre nem közbejön valami?

Ahogy előrementem gyorsan a házasságkötő terembe, hogy beállítsam a dolgokat figyelmes lettem arra, hogy hopsz valami nem működik... a vakum. Eddig kb. 3 alkalommal sikerül használnom erre nem a legfontosabb napon adja be a kulcsot? DE!

Mint egy hülye tekergettem, kattintgattam, minden, de semmire sem reagált a szentem. Úgyhogy a gépem és a saját korlátaimat ismerve vaku nélkül - amerikai stílusban - nyomtam végig mind a két szertartást. Nem mondom, hogy nem izzadtam le.

Az egészben az a legrosszabb, hogy amikor az ember lépésről lépésre építi fel a tudását és ahogy az adott technikával eléri a következő szintet, hogy beszerezzen ismét valami új ketyerét, amivel már megint majdnem elölről kell tanulni az adott szituációk kezelését, akkor nem arra gondol, hogy rögtön vegyen belőle kettőt... tudom sok fotós most azt mondja, két váz, két vaku, min. 3 objektív stb. nélkül, hogyan is lehet elvállalni egy esküvőt? Annak megnyugtatásként üzenem, hogy, a következő lagzin, már volt mindenből pót, de amikor kb. egy zsír új dolog dobja be az unalmast az nem egy megszokott szituáció. Természetemre jellemzően szeretem megoldani a problémákat, nem jelent gondot semmi, de ezt most valahogy kihagytam volna...

Aláírom, hogy visszanézve a polgári képek nem lettek éppen a szívem csücskei, de a templomi képekre, ha ránézek nem érzek szégyent. :)

Azért volt egy mázlim, nem volt lagzi... csak egy kisebb családi-baráti vacsora, mert ha hajnalig tartó mulatozás van, na azt nem lehetett volna vaku nélkül végigcsinálni. Vendégként engem is meghívtak a vacsorára és persze a képek itt sem maradtak el. Természetesen lett néhány "nem vagyok rá büszke" képem, de meg kellett lőni és úgy gondolom, ezekkel a képekkel Ritáéknak is örömet tudtam szerezni.

Nekem mindenképpen hatalmas kihívás és jó nagy adag tapasztalat volt és köszönöm, hogy megbíztatok bennem és hogy ti lehettetek nekem az Elsők. :)

Sok boldogságot kívánok még egyszer nektek!

Esküvőről a képek ITT megnézhetőek.

Slideshow:

bottom of page