top of page
 • Wix Facebook page
 • Wix Twitter page
 • Wix Google+ page

Mi is a jegyesfotózás, másnéven E-session? 2.rész

Jegyesfotózás Kisokos első fejezetében bemutattam nektek miért is jó dolog egy ilyen páros fotózás a nagy napotok előtt, mikorra érdemes időzíteni, mire tudjátok a képeket felhasználni, most nézzük meg, hogy hova érdemes ezt szervezni, mit vegyetek fel és mit is hozzatok magatokkal!


Hol legyen a jegyesfotózás?

Azt szoktam javasolni, hogy olyan helyszín legyen, ami közel áll hozzátok vagy esetleg nagyon vágytok oda. Ha szeretitek a természetet, akkor mindenképpen természet közeli helyszínt javaslok, mint például erdőt, mezőt, vízpartot, ha nagyvárosi élet szerelmesei vagytok, akkor pedig, mehetünk a kedvenc kiülős helyetekre, parkotokba vagy akár extrább dolgokban is gondolkozhatunk. Sokszor még az első randevú, vagy lánykérés helyszíne is szóba szokott kerülni és oda visszatérünk a romantikus képek elkészítésére.

Emlékszem, amikor mi voltunk ezelőtt, a feladat előtt, hogy válasszunk helyszínt én valami igazán különlegeset, látványosat szerettem volna és a Szelim-barlangra esett a választás, Tatabányánál, ehhez napokig túrtam a netet, Pinterest-et, hogy találjak valamit, ami igazán megfog. De szívesen segítek nektek is, hogy megtaláljuk a tökéletes helyszínt ehhez a fotózáshoz, belföldön vagy akár külföldön!


Tippek jegyesfotózási helyszínekhez:

 

 1. Városi parkok - Margitsziget, Városliget

 2. Belváros utcái

 3. Arborétumok - Vácrátóti Arborétum, Folly Arborétum

 4. Fűvészkertek, Japánkertek - Budapest, Szeged

 5. Erdős, mezős, útszéli szántóföldes részek

 6. Vízpart, Kikötő - Balaton, Velencei-tó

 7. Óvárosi hangulatú utcák - Budapest Várnegyed, Szentendre, Székesfehérvár, Veszprém

 8. Kávézók teraszai

 9. Kastélyok, várak

 10. Barlangok

+1 Extrémebb helyek, mint a 4-es metró, óriáskerék


Vácrátóti Arborétumban a vízimalomnál egy szerelmes pár egymásra néz

Mit vegyetek fel a jegyesfotózás, más néven e-session alkalmára?

Mindenképpen egy lazább, kevésbé formális öltözékről van itt szó, mint az esküvőn, de érdemes azért itt is valami egymással harmonizáló, letisztult öltözéket választani. Jó lehet a farmer, harmonizáló színű felső, vagy a vőlegényeknél farmer-póló kombó, menyasszonyok részére valami csinos egyberuha, szoknya. Vőlegénynél, ha ingre esik a választás, kerülendő a rövid ujjú ing, mindenképpen hosszú ujjúban gondolkozzatok és meleg esetén ennek a felhajtása tud működni.

Kerülendők a nagy mintás, feliratos, márkajelzett, figurás, nagyon élénk színű ruhák, de az apró csíkos, kockás sem a legjobb választás. Érdemes a vasalásra is időt szánni, és nem csak az ingeknél, mert ez is nagyban hozzájárul az összhatáshoz.

Cipőben is a kényelmes, de nem a már elnyűtt cipők kerüljenek elő, hölgyeknél a magassarkú mellé érdemes valami laposat is betenni, biztos ami biztos alapon.

Kiegészítők terén inkább a szolidabb vonal az amit érdemes követni, hogy ne terelje el a témáról a tekintetet.

Ha a menyasszonynak lesz próbasminkje, próbahaja, érdemes egyiket vagy másikat ezzel összekötni és a fotózás előttre időzíteni.

 

Levendulamezőn szerelmes pár egymással szemben áll szűk kivágásban

Mit hozzatok magatokkal?

Legyen nálatok az eljegyzési gyűrű mindenképpen, valamint ha szeretnétek akkor valami kis apróság ami fontos a kapcsolatotokban, személyiségetekben, de nagy dolgokban szerintem kár gondolkodni, csak nyűg cipelni a fotózás során és amúgy is ti lesztek és az érzelmeitek a középpontban.

Továbbá legyen  nálatok innivaló, leginkább víz és egy kis nassolni való is a biztonság kedvéért. Ha szeretnétek akkor egy váltás ruha is belefér az időnkbe, hogy sokszínűbb legyen a fotózás.
Ha szívesen olvasnátok a jegyesfotózáshoz kapcsolódó további tudnivalókról, akkor kattintsatok ide az első részhez.


További képi, videós tartalmak miatt pedig kövessetek be Facebook-on, TikTok-on és Instán is a hírlevélre is iratkozzatok fel, hátha egyszer végre elkezdek írni!


Köszönöm, ha velem tartasz,

Kriszta

 

 

Comments


bottom of page